torsdag 29 september 2011

Pratkort för Ipad en film! Från Timagine

http://www.timagine.se/talking-cards/pratkort-film/

2 kommentarer:

  1. Väldigt intressant! När mitt äldsta barn var bebis lärde jag henne några enkla tecken (jag läste lärarutbildningen just då och var superpedagogisk)då upptäckte jag vilket otroligt stort passivt ordförråd hon hade. Vilka möjligheter detta öppnar upp för tidigt kommunicerande och vad många missförstånd som kan undvikas.

    SvaraRadera
  2. Ja vist är det fascinerande att man kan stimulera språket och tänkandet med akk och som du skriver, med tecken som man kan ta till väldigt tidigt. Jag läste om hur det fungerar!
    Egentligen är det inte så konstigt att bebisar kan lära sig teckenspråk, skriver man i babytecken. Både deras förståelse av språk och deras motorik utvecklas mycket fortare än talförmågan. Och de älskar att härma: De flesta barn lär sig t ex att vinka och peka långt innan de kan säga 'hejdå' eller 'titta där!'

    (citat)"Idén att utveckla detta och lära bebisar ett teckenvokabulär inspirerades av Dr Joseph Garcia, en amerikansk expert på barns utveckling. Han hade observerat att barn till döva föräldrar snabbt lärde sig teckenspråk och att dessa barn verkade mindre krävande än barn som inte kunde teckna, eftersom de kunde uttrycka sina tankar och behov lättare. Varför inte låta föräldrar med normal hörsel ta del av dessa fördelar? Dr Garcia tänkte att hela familjen - mamma, pappa och barn - skulle finna det lättare om bebisen kunde uttrycka sina behov utan att behöva gråta eller skrika.

    Teckenspråk för bebisar är inte ett 100% säkert sätt att slippa tårar och trots, men redan sex månader gamla barn kan lära sig teckna." Ur babytecken bloggen

    SvaraRadera